Dag van het potlood

Iedere dag van het jaar besteden we iets meer dan anders aandacht aan een bepaald item. Bekende dagen zijn de dag van de Zorg, dag van de Arbeid en Koningsdag. Maar wist u dat er ook een dag van het potlood bestaat? Deze dag wordt gevierd op 30 maart aanstaande. Het is dan de internationale dag van het potlood. Het potlood is een onmisbaar schrijfartikel. De meeste kinderen leren schrijven en tekenen met het potlood. Het stimuleert de o zo belangrijke motoriek in de eerste levensjaren. Met een potlood kun je gedachten, notities en afspraken opschrijven en weer verwijderen. De meeste potloden zijn dan ook voorzien van een gum. We gebruikten decennialang het potlood om een kruisje te zetten bij onze keuze voor een politieke partij. Hoog tijd dus om het potlood meer onder de aandacht te brengen.

Want uiteraard kunt u bij de pennenwinkel allerlei soorten potloden bestellen. Geslepen, ongeslepen, met gum, zonder gum, in een kleurtje, naturel of flexibel. Zelfs regenboogpotloden, die met één streep een variatie aan kleuren toont. Grappige potloden met figuurtjes of diertjes, het is allemaal mogelijk. Bekijk het ruime aanbod en laat u verrassen. Laat ze ook nog eens voorzien van uw logo, passende tekst of slogan en u heeft een leuk promotieartikel om weg te geven.

Niet voor niets vieren we op 30 maart de wereldpotlood dag. Het is namelijk de dag dat het ons o zo bekende potlood voor het eerst werd gepatenteerd. We hoeven ons natuurlijk niet aan die 30 maart te houden. Voor menigeen is het elke dag potlooddag. En u schaft ze voor een paar eurocenten al aan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *